Ποια ώρα της ημέρας πρέπει να παίρνω το προϊόν;

Το βράδυ πριν την κατάκλιση. Η αφόδευση πραγματοποιείται 8-12 ώρες από τη λήψη του προϊόντος εξαιτίας του χρόνου που χρειάζεται για τη μετακίνηση στο κόλον και το μεταβολισμό του σε δραστικό συστατικό.

Ποιο το δοσολογικό σχήμα;

Η συνιστώμενη δόση είναι 1-2 κουταλάκια γλυκού το βράδυ πριν την κατάκλιση. Αρχίζουμε με 1 κουταλάκι του γλυκού και αυξάνουμε προοδευτικά σύμφωνα με τα αποτελέσματα.

Πρέπει να το καταναλώνω με γεμάτο ή άδειο στομάχι;

Δεν έχει σημασία.

Eίμαι διαβητικός, μπορώ να χρησιμοποιήσω το προϊόν;

Πρέπει να αποφεύγεται η χρήση από διαβητικά άτομα γιατί περιέχει ζάχαρη. Σε περίπτωση ανάγκης λήψης του καλό είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας ο οποίος θα κρίνει εάν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και εάν χρειαστεί θα προβεί στην ανάλογη ρύθμιση της αντιδιαβητικής σας αγωγής.

Είναι κατάλληλο για παιδιά;

Mπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά άνω των 12 ετών.

Πόσο καιρό μπορώ να χρησιμοποιήσω το προϊόν;

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για διάστημα μέχρι 15 ημέρες. Για  διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αφού πρώτα όμως συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Η λήψη αυτού του φαρμακευτικού προϊόντος το πολύ δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα είναι επαρκής. Για την ακριβή συχνότητα χρήσης του, που ταιριάζει στην περίπτωση σας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Ποιος είναι ο μηχανισμός δράσης του προϊόντος;

Το Tamarine® ανήκει στην κατηγορία των διεγερτικών υπακτικών (διεγείροντα την εντερική κινητικότητα) και προάγει την αυξημένη περίσταλση (ή περισταλτική κίνηση) μέσω τουλάχιστον δύο μηχανισμών που ενεργοποιούνται από τα ενεργά συστατικά της περιεχόμενης Σέννας: τις ανθρακινόνες (Σεννοσίδες Α+Β).

Oι Σεννοσίδες Α και Β και τα προϊόντα του μεταβολισμού τους, δρουν στο παχύ έντερο ενισχύοντας την τοπική έκκριση νερού και διεγείροντας τα τοπικά νεύρα συμβάλλοντας στην ευκολότερη και γρηγορότερη εντερική κινητικότητα.

Η Σέννα δρα περίπου 8-12 ώρες από τη στιγμή της λήψης της.

Επιπλέον συστατικά όπως ο κορίανδρος (coriander) και ο ταμάρινδος (tamarind) προωθούν περαιτέρω τα καθαρτικά αποτελέσματα του προϊόντος, καταπραΰνοντας τους σπασμούς και τον τοπικό πόνο.

Για σχηματική απεικόνιση παρακαλούμε δείτε εδώ

Παίρνω άλλα φάρμακα, μπορώ να χρησιμοποιήσω το προϊόν;

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας σε περίπτωση χρήσης άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το προϊόν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού;

Δεν συνιστάται η χρήση κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας.

Πόσο καιρό κυκλοφορεί το Tamarine στην Ελληνική αγορά;

Εδώ και τουλάχιστον 40 χρόνια (από το 1981).